Головна > Новини > День цивільного захисту

День цивільного захисту

        12 квітня 2017 року в нашій гімназії було проведено День цивільного захисту. Основними цілями та завданнями Дня цивільного захисту визначено: сформувати практичні вміння учнів грамотно й чітко діяти з метою захисту свого здоров’я та життя у надзвичайних ситуаціях; виховання впевненості учнів у ефективності заходів з цивільного захисту; формування та розвиток в учнів морально-психологічних якостей.
В ході Дня цивільного захисту були проведені комплексні об’єктові тренування з ЦЗ. Учнями 11-А класу було проведено з школярами молодших класів заняття з одягання протигазів з метою виховання в учнів навичок поведінки в надзвичайних ситуаціях. Класоводами та класними керівниками 1-11 класів проведено виховні години з цивільного захисту на різну тематику.                                   Відпрацьовувалися наступні ввідні: пожежа у навчальному корпусі, розлив ртуті у медичному кабінеті,забруднення хлором, проведена повна евакуація постійного складу й учнів.

 Методичну допомогу у проведенні Дня цивільного захисту надали працівники обласного навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життедіяльності Алла Семінович та Лілія Богданович . Вони провели тренінг з учнями 8 класів. Учасники працювали у групах, складаючи алгоритми дій при виникненні тих чи інших змодельованих надзвичайних ситуацій щодо дотримання правил пожежної безпеки, дорожнього руху, правил поведінки у натовпі, дій при виявленні невідомого, вибухонебезпечного, предмета, наданні першої домедичної допомоги тощо. Під час обговорення завідувач обласного методичного кабінету Алла Семінович та методист обласного методичного кабінету Лілія Богданович надали учасникам заходу вичерпну, корисну інформацію з врахуванням реалій сьогодення щодо дій в екстремальних умовах. Для узагальнення кожної змодельованої ситуації було створено та продемонстровано присутнім відповідну презентацію. На завершення учні мали нагоду переглянути навчальний фільм «Натовп-вбивця» та обмінятись враженнями.
На загальношкільній лінійці, підбиті підсумків проведення Дня цивільного захисту в школі, оголошено наказ директора школи про результати проведення Дня цивільного захисту.

1.jpg10.jpg12.jpg13.jpg14.jpg2.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg9.jpgdsc_0650.jpg

Copyright © 2012 - 2024 Луцька гімназія №18 | сайт створено «Інтернет агентство Афіна»