Головна > Новини > День цивільного захисту

День цивільного захисту

          Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 19 квітня у гімназії відбувся  День цивільного захисту.  Учні та педагогічний колектив удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти, щоб захистити своє здоров'я та життя.

       На уроках цивільного захисту у цікавій та змістовній формі класні керівники та класоводи  розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, план дій під час радіаційної небезпеки, про правила поведінки на водоймах; провели вікторини «Основи поведінки учнів у надзвичайних ситуаціях». 

          Протягом дня учні мали змогу переглянути навчальні мультфільми та фільми; виставки плакатів, стіннівок, малюнків; практично ознайомитися із засобами захисту органів дихання та шкіри. 

    Учні побували на занятті з тактичної та цивільної медицини, які проводили представники різних громадських організацій(і водночас учні нашої гімназії) Шумська Христина та Панько Вадим. Школярі дізнались про кровоспинні засоби та їх використання, способи надання допомоги про пошкоджені дихальних шляхів та раптовій зупинці серця. 

Учні старших класів провели комбіновану естафету з елементами виконання нормативів, контрольних завдань за програмою „Цивільний захист” . 

        Методичну допомогу у проведенні Дня цивільного захисту надали працівники обласного навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життедіяльності  Лілія Богданович та Світлана Сарай. Вони провели тренінг з учнями 8 класів. Учасники працювали у групах, складаючи алгоритми дій при виникненні тих чи інших змодельованих надзвичайних ситуацій щодо дотримання правил пожежної безпеки, дорожнього руху, правил поведінки у натовпі, дій при виявленні невідомого, вибухонебезпечного, предмета, наданні першої домедичної допомоги тощо. Під час обговорення завідувач обласного методичного кабінету Лілія Богданович надала учасникам заходу вичерпну, корисну інформацію з врахуванням реалій сьогодення щодо дій в екстремальних умовах. Для узагальнення кожної змодельованої ситуації було створено та продемонстровано присутнім відповідну презентацію. На завершення учні мали нагоду переглянути навчальний фільм та обмінятись враженнями.

 День цивільного захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» проведено цікаво та повчально.  Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.

        

1.jpg10.jpg11.jpg12.jpg13.jpg14.jpg15.jpg16.jpg17.jpg18.jpg19.jpg2.jpg20.jpg21.jpg22.jpg23.jpg24.jpg25.jpg26.jpg27.jpg3.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9.jpg

Copyright © 2012 - 2024 Луцька гімназія №18 | сайт створено «Інтернет агентство Афіна»