Головна > Новини > Творчий звіт колективів художньої самодіяльності

Творчий звіт колективів художньої самодіяльності

 

25 квітня у всіх учнів і вчителів гімназії №18,відбулась хвилююча подія – творчий звіт. Адженаші гімназисти не тільки наполегливо вчаться, а й відвідують різноманітні гуртки, секції, мають власні хобі. Їхні  таланти допомагають розвивати і вчителі  гімназії, адже учні мають змогу відвідувати цікаві  пришкільні гуртки. Тому, хочеться подякувати цим творчим і креативним людям, які роблять життя наших учнів цікавішим, яскравішим та допомагають « віднайти себе».

 Гордістю гімназії є фольклорний колектив «Калиновий цвіт» і його незмінний керівник – Орищук Галина Дмитрівна. Учасники колективу – це учні 1 – 11 класів, вони відтворюють обряди, звичаї, традиції Волині та західного Полісся. Репертуар колективу «Калиновий цвіт» дуже різноманітний. Це і веснянки,  жнивний , купальський обряд, звичаєво-обрядові інсценізації. Діти виконують щедрівки. Колядки, куст, ярмарок, Юріївські забави. «Калиновий цвіт» ставав неодноразовим дипломантом і лауреатом міжнародних і всеукраїнських фестивалів, таких як V міжнародний фестиваль-конкурс дитячого фольклору «Котилася торба»(Дубно, 2010р.), VІІІ міжнародний фестиваль-конкурс «Слов’янський вінець» (Болгарія, 2012р., І місце), неодноразові дипломанти міжнародного фестивалю «Берегиня». Численні подяки від обласної ради та міської ради підтверджують високий рівень учасників колективу.

 На велику увагу заслуговує педагог, методист, автор багатьох збірок дитячих пісень Васіна Галина Вікторівна. Вона є незмінним керівником учнівського хору гімназії №18, користується заслуженою повагою всіх учнів і вчителів. Це – гордість школи, адже її пісні співає вся Україна.

Цікавими і неординарними є заняття з дітьми Куц Олени Анатолівни та Смітюх Наталі Романівни, які намагаються зрозуміти кожну дитину і підібрати репертуар, який їй підходить. Тому діти з задоволенням займаються з креативними педагогами.

«Росинка» - вокальна студія, де кожен має змогу розвинути свої  здібності та проявити індивідуальність. Творчий молодий педагог Бубела Катерина Петрівна вміє підібрати цікавий репертуар, в якому переважають пісні легкого, веселого характеру, допомагає «розкритися» таланту та завжди знаходить час для кожної дитини. В ансамблі займаються діти віком 6-10 років. Варто зазначити, що діти мають змогу співати дуетом, сольно та в ансамблі.

«Полісянка», студія танців під керівництвом Максимчук  Оксани Валеріївни. Ось уже п’ять років учні мають змогу опанувати складне мистецтво – хореографію. Креативний керівник, Оксана Валерівна, для постановок бере різножанрові танці: від українських традиційних до танців інших народів, а також дітям дуже подобаються сучасні танці. В колективі займаються діти 2-10 класів, всього колектив налічує 60 учасників. Хореографічні композиції вирізняються яскравістю, оригінальністю, самобутністю постановок. Молодий педагог вміє знайти підхід до кожної дитини, допомагає «розкритися» та проявити себе.

«Умілі руки». Цей гурток очолює Надія Олексіївна, вчитель обслуговуючої праці гімназії №18. У школі працює вже 21 рік, щороку готує призерів міських і обласних олімпіад, є постійним членом журі конкурсу вишиванок, що традиційно проходить у Луцьку до Дня Незалежності. На гуртку «Умілі руки» діти вчиться ори гамі, аплікації, розвивають логічне мислення, фантазію.( діти 1-4-их класів). Старші учні теж відвідують гурток, щоб навчитися шити, в'язати. Вишивати. Родзинкою для дітей є ознайомлення з технікою виготовлення народної ляльки..

Братарчук Людмила Володимирівна, вчитель малювання та художньої культури, а також керівник гуртка «Акварелька», де учні 1-3-іх класів вивчають початкові етапи живопису в жанрах: портрет, пейзаж і ін. Молодий і креативний викладач вміє зацікавити дітей новими техніками, сучасними прийомами, тому учні з задоволенням відвідують гурток.. «Юний дизайнер» - це ще один мистецький гурток під керівництвом Братарчук Людмили Володимирівни., де діти, застосовуючи підручні засоби, виконують декоративні композиції. Це вироби з кави, розпис по склу, квілінг, паперова пластика, тісто плостика і багато інших  цікавих і сучасних технік.

Не можна не відзначити ще одного талановитого і досвідченого вчителя , який викладає у хлопців трудове навчання та захист Вітчизни – Кошманюка Миколу Олексійовича. Також  він є керівником гуртків «Юний стрілок» та «Влучний стрілок». Особливої уваги заслуговують заняття з радіотехніки. Під його керівництвом учні гімназії Тарасенко Лев (10-Б)зайняв ІІІ місце на Всеукраїнських змаганнях «Швидкісне радіо конструювання». На Всеукраїнській виставці відзначили три експонати, які виготовили гімназисти під керівництвом Кошманюка М.О. Тарасенко Лев зайняв І місце за сконструйований електротермометр, а Артемук Олександр ІІІ місце за електронний прилад «Годинник-будильник».

            Отож, в нашій гімназії кожна дитина може знайти гурток собі до душі і займатися улюбленою справою.

Copyright © 2012 - 2024 Луцька гімназія №18 | сайт створено «Інтернет агентство Афіна»