Головна > Новини > Диктант до Дня франкофонії

Диктант до Дня франкофонії

Щороку 20 березня у світі відзначається Міжнародний день франкофонії. Ця подія об’єднує усіх носіїв французької мови, яких налічується понад 200 млн у 56 країнах, а також усіх поціновувачів французької мови, викладачів, студентів, учнів, що вивчають французьку мову, митців, бізнесменів, які ведуть справи з франкомовними партнерами, міжнародні організації та установи, що загалом становить понад 500 млн людей, адже французька мова посідає 9-те місце за чисельністю у світі, однією з шести офіційних мов ООН та робочою мовою Ради Європи.

У нашій гімназії також учні вивчають французьку мову і мають гарні результати на рівні міста і області. Приємно, що багато наших випускників пов’язують подальше навчання і роботу з французькою мовою, яка надає їм чимало переваг у майбутньому.

Учні 5-7-х класів, які мали уроки французької мови у День франкофонії, писали орфографічний диктант на кращого знавця французької мови у своїй групі. Гарні результати показали Шевченко Назар, Бобрик Артем, Вербич Ярослав, Ляхович Оля, Пельо Ірина (5-В клас), Хотимчук Олег, Пшигалінський Данило, Одемчук Олександра (7-А клас), Дрофяк Юля,  Олещук Дарина, Одіон Вікторія, Тібеж Аня, Павлюк Володимир (6-А клас).

Звичайно, писати диктант іноземною мовою непросто, навіть самі французи визнають, що їх правопис дуже складний, і Французька Академія наук нещодавно прийняла реформи щодо спрощення написання 2000 слів.

Наші гімназисти роблять лише перші кроки у вивченні цієї чудової мови, проте важливо регулярно докладати зусиль, щоб поступово набувати вмінь та навичок іншомовного міжкультурного спілкування.

До того ж, днями дві одинадцятикласниці Маргарита Сандалова (11-А) і Ольга Кулик (11-Б) під керівництвом вчителів французької мови Ураєвої І.Г. та Лукащук Т.А. відбувають на IV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з французької мови у м.Херсон. Тож побажаємо їм успіху та перемоги у цьому важливому випробуванні!

А усім молодшим школярам успішної підготовки до міського Свята французької мови, яке відбудеться у нашій гімназії наприкінці квітня у рамках «Французької весни в Україні».

Ірина Григорівна Ураєва,

вчитель французької мови 

 

 

img_6143.jpgimg_6147.jpgimg_6152.jpgimg_6154.jpgimg_6193.jpgimg_6195.jpgimg_6197.jpg

Copyright © 2012 - 2024 Луцька гімназія №18 | сайт створено «Інтернет агентство Афіна»