Головна > Новини > Участь наших гімназистів у Європейському уік-енді

Участь наших гімназистів у Європейському уік-енді

22 травня 2021 року з нагоди Днів Європи учні десятих та одинадцятих класів, які вивчають французьку мову, взяли участь у міському культурно-пізнавальному заході, який організував Департамент сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради.

В обласній бібліотеці імені Олени Пчілки протягом трьох тижнів проходять європейські уік-енди для молоді, присвячені Німеччині, Франції та Іспанії. Мета заходів: популяризація мов та культур цих європейських країн, розширення світогляду підлітків та молоді, зацікавлення масовими неформальними просвітницькими заходами, у яких молодь може проявити власні таланти, поділитися враженнями, поспілкуватися офлайн. Серед учасників були учні закладів середньої освіти міста, студенти ВНУ, вчителі, викладачі, а також молодь, яка цікавиться французькою культурою.

Наші учні декламували поезію Віктора Гюго та Поля Верлена французькою мовою, прослухали пісні та презентації, які підготували студенти факультету іноземної філології ВНУ імені Лесі Українки, скуштували круасани та макаруни під час чаювання, взяли участь у вікторині та мали змогу виграти призи.

Чудово, коли учні знають, що вивчення іноземної мови має практичне призначення і можуть скористатися набутими під час уроків знаннями у повсякденному житті поза школою.

Ірина Григорівна Ураєва,

вчитель французької мови

Copyright © 2012 - 2024 Луцька гімназія №18 | сайт створено «Інтернет агентство Афіна»