Головна > Новини > Мандрівка у мальовничий край

Мандрівка у мальовничий край

22 травня 2013 року  учні 1-А класу здійснили мандрівку у мальовничий край, що знаходиться неподалік Львова.  Під час цієї екскурсії діти  відвідали  колишнє королівське місто-фортецю Жовква, а тепер затишний районний центр, який володіє найбільшою в області (після Львова) кількістю архітектурних пам’яток 17-18 століть. Починалася  мандрівка Жовквою від затишної дерев'яної церкви Св. Трійці з унікальним різьбленим іконостасом,   прогулялися  давніми, вимощеними ще у королівські часи, тротуарами, відвідали величний собор-усипальницю Св. Лаврентія, де поховано представників трьох могутніх середньовічних родів: Жолкевських, Собеських та Даниловичів, церкву Різдва Христового, де за переказами відбулося хрещення Богдана Хмельницького, потужну оборонну синагогу у єврейському кварталі, одну з найбільших у Європі, ну і звичайно ж, королівський замок з вражаючими оборонними укріпленнями.

 Далі вирушили  до Крехівського монастиря, який за легендою був заснований двома монахами Сільвестром і Іоілом в кінці XV ст. Зараз він належить отцям Василіанам.  Відвідали  стару Миколаївську церкву та нову дерев’яну Преображення Господнього, побували  у печерному монастирі кінця  XV ст. та на джерелі зі святою  водою.
Недарма Крехівський монастир вважається святим місцем, адже перебуваючи тут, Ви немовби знаходитесь у гармонії з природою, у єдності з Богом.

Вирушайте у цю подорож та отримайте масу приємних вражень!

img_8717.jpgimg_8735.jpgimg_8751.jpgimg_8754.jpgimg_8761.jpgimg_8767.jpgimg_8790.jpgimg_8838.jpg

Copyright © 2012 - 2024 Луцька гімназія №18 | сайт створено «Інтернет агентство Афіна»