Головна > Новини > Межа досконалості?..

Межа досконалості?..

19.09.2018 року в Луцькій гімназії №18 відбувся Всеукраїнський навчально-методичний семінар методистів іноземних мов обласних(міських) інститутів післядипломної педагогічної освіти з теми "Нова українська школа - на старті до успіху". На захід з'їхалась еліта іншомовної освіти України,  серед яких Коваленко Оксана Ярославівна, головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України, Редько Валерій Григорович, завідувач відділу навчання іноземних мов Інституту педагогіки НАПН України, доктор педагогічних наук, Шаленко Олександр Павлович, секретар українського відділення міжнародної асоціації учителів англійської мови як іноземної, Іваніщева Вікторія Олександрівна, менеджер проектів з англійської мови Британської Ради в Україні, Сіжук Дарина Олександрівна, консультант екзаменаційного департаменту Кембриджського університету в Україні, Зимомря Іван Миколайович, професор Ужгородського національного університету, голова журі ІІІ заключного туру Всеукраїнського конкурсу "Учитель року- 2018" у номінації "Німецька мова", автори вітчизняних підручників англійської мови Карплюк О.Д. та Несвіт А.М.,  представники британських видавництв в Україні.   На  семінарі обговорено та надано інструментарій для втілення нових ідей викладання іноземних мов в початкових класах в контексті Нової української школи. Велику науково-методичну підтримку в організації проведення семінару надали управління освіти  Луцької міської ради на чолі з його очільницею Лещенко Зіновією Богданівною, а також методичний кабінет управління освіти на чолі з Куляк Світланою Вікторівною,  методисти з англійської мови Чухнова Оксана Павлівна та Бацмай  Світлана Анатоліївна.

         Не випадково семінар був проведений саме у нашому навчальному закладі, адже тут працює найкращий вчитель України 2018 року Яковчук Михайло Володимирович, переможець Всеукраїнського конкурсу "Учитель року- 2018" у номінації "Німецька мова". На його урок завітало поважне журі конкурсу, члени якого також були запрошені на семінар. Урок Михайла Володимировича відзначився  використанням новітніх технологій навчання іноземної мови та активною роботою учнів 8-А класу,  які показали хороші уміння в спілкуванні німецькою, про що відзначили присутні. За уроком у класі безпосередньо спостерігали тридцять п'ять запрошених педагогів та для решти тридцяти гостей семінару велась відео трансляція в сусідньому кабінеті.

         Надзвичайно змістовними були секційні засідання для фахівців з англійської, німецької, іспанської та французької мов, які підготували вчителі іноземних мов закладу. Так, на секції англійської мови поділились досвідом роботи вчителі англійської мови гімназії №18, лауреати та дипломант конкурсу "Вчитель року" в номінації "Англійська мова", тренери Британської Ради в Україні Світлана Вікторівна Трофимчук,Тетяна Василівна Піменова та  Євгенія Валеріївна Романюк. Досвідом роботи по втіленню в практику викладання англійської мови проекту Ради Європи "Автобіографія міжкультурних зустрічей " поділилась вчитель англійської мови Волчук Наталія Миколаївна. Вона показала, як на уроках англійської мови у старших класах на  прикладах гендерних, соціальних та міжкультурних проблем комунікацї спонукає учнів думати, самостійно робити висновки та шукати розв'язки суспільно важливих проблем. Ірина Вікторівна  Крук розповіла про роботу з комунікативним онлайн проектом eTwinning, через який учні набувають досвіду  міжкультурного спілкування  з країнами Європи в режимі онлайн.

         Захоплюючим для відвідувачів та учнів-учасників виявився майстер-клас вчителя іспанської мови Поліщук Наталії Вікторівни, яка показала, як за сорок п'ять хвилин можна навчити учнів, які вперше чують іспанську мову, популярним іспанським словам та виразам через гру та цікаві ситуації.

          Ірина Григорівна Ураєва презентувала свій підручник французької мови для 1 класу НУШ для методистів інститутів післядипломної педагогічної освіти України та поділилась досвідом викладання французької мови як другої іноземної.

         Змістовний та захоплюючий семінар став джерелом натхнення до подальшого педагогічного пошуку для вчителів іноземних мов закладу, які ще раз переконались у тому, що межі досконалості таки немає!

 

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg

Copyright © 2012 - 2024 Луцька гімназія №18 | сайт створено «Інтернет агентство Афіна»