Головна > Новини > Партнерський проект з учнівського листування

Партнерський проект з учнівського листування

Останній тиждень жовтня ознаменувався візитом у нашу гімназію педагога  Наталі Зеленської із початкової школи французького містечка Легвен (південний департамент От-Піренеї), з якою учні вчителя І.Г.Ураєвої підтримують дружні стосунки.

Спільний проект з листування розпочався 5 років назад, коли французькі учні за ініціативою пані Наталі надіслали пакунок з листами до українських школярів, малюнками, фотографіями, саморобними виробами  та цукерками. Від того часу триває постійний обмін листами та сувенірами, завдяки якому наші гімназисти мають чудову нагоду попрактикуватися у французькій мові, розповісти про своє навчання, дозвілля та мрії французьким дітям.

Наші учні дізналися про організацію навчального процесу у французькій школі, розпорядок дня школяра, харчування та шкільні традиції. З свого боку українські учні розповідають малим французам про Україну, Луцьк, про українські традиції, про родинне життя українців.

За словами пані Наталі, французькі школярі зацікавилися Україною, Луцьком, а також українською мовою завдяки просвітницькій роботі центру української діаспори з м.Альбі на півдні Франції, популяризації народних музики та танців до Днів музики, що проходять щорічно 21 червня. Діти долучилися до святкувань, для партнерів з листування зняли презентаційний відеофільм про свій навчальний заклад та містечко.

Запропонований проект з листування французьких та українських школярів мав за мету виховання взаєморозуміння, поваги до інших народів, толерантного ставлення до представників інших країн, врахування їх національних особливостей, а також сприяння зацікавленості до вивчення мов.   

Пані Наталя ознайомилася з нашою гімназією, спілкувалася з учнями, які вивчають французьку мову, провела розмову із заступником з науково-методичної роботи Н.Т.Тереховою і обговорила перспективи співпраці.

Ми завжди раді таким зустрічам, готові до дружніх та партнерських стосунків, відкриті до спілкування з європейськими колегами, закладами і установами.

І.Г.Ураєва, вчитель французької мови

imgp5996.jpgimgp6012.jpgimg_20171025_092826.jpgimg_20171025_100127.jpg

Copyright © 2012 - 2024 Луцька гімназія №18 | сайт створено «Інтернет агентство Афіна»