Головна > Новини > Свято французької мови

Свято французької мови

14 квітня 2016р. з нагоди традиційних для квітня Днів Франції у Україні у Луцькому НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів-природничий ліцей №7» відбулося міське шкільне свято « Le printemps français-2016».

У концерті взяли участь учні усіх загальноосвітніх навчальних закладів міста Луцька, у яких вивчається французька мова: спеціалізованої ЗОШ №1, ЗОШ №2, ЗОШ №3, НВК №7, НВК №11, ЗОШ №12, школи-інтернату-правознавчого ліцею та нашої гімназії.

Учениці 6-Б класу Євгенія Пишук та Вікторія Негодюк декламували байку Ля Фонтена «Ворона і лисиця» французькою мовою, а учениця 5-Б класу Дарина Чонка разом з партнером станцювали гарний вальс.

Учасники свята раділи з можливості долучитися до тих 190 мільйонів людей на планеті, які розуміють і спілкуються французькою мовою. Вони охоче продемонстрували власні таланти, а також уміння говорити французької мовою не лише на уроці, а й у позаурочний час.  Від обласної асоціації «Французький альянс» вони отримали дипломи за участь у різних номінаціях.

Приємно, що понад 250 гімназистів 5-11-х класів з інтересом вивчають французьку мову і беруть участь у різних заходах, пов’язаних з французькою мовою – конкурсах, міжнародних іспитах, олімпіадах, вікторинах, святах. Діти змалечку привчаються поважати рідну культурну спадщину, цікавляться французькою культурою та дізнаються про європейські цінності, усвідомлюють себе майбутніми громадянами інтернаціонального світу.

 

І.Г. Ураєва,

вчитель французької мови

 

fr_general_kyiv_for_web.jpgimg_5752.jpgimg_5759.jpgimg_5772.jpg

Copyright © 2012 - 2024 Луцька гімназія №18 | сайт створено «Інтернет агентство Афіна»