Головна > Новини > Тиждень української мови в початковій школі

Тиждень української мови в початковій школі

Уже традиційно у перші тижні листопада в початковій  школі урочисто проходить Тиждень української мови, приурочений до Дня української писемності та мови, який всі українці світу відзначають 9 листопада.

Найрізноманітніші заходи з нагоди Дня писемності тривають упродовж тижня. Це і конкурси, й виставки, і концертні програми, і просто змагання, а також цікаві уроки про скарби рідного слова, тематичні лінійки, класні години. Цього року програма предметного тижня була, як завжди, досить насиченою. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам'ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

Метою всіх проведених заходів було:

  • донести до учнів красу і багатство української мови;
  • формувати відчуття краси рідної мови;
  • розвивати мовленнєві здібності учнів;
  • збагачувати словниковий запас;
  • виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

Конкурс малюнків «Українська мова в моєму серці»

Серед молодших школярів (1-4 кл.) було проведено конкурс малюнків

Інтелектуальна  гра знавців  рідної мови серед учнів 4-х класів.

Одним із найцікавіших заходів у рамках Тижня української мови стала конкурсна виставка стінівок, присвячених українській мові.

Брейн – ринг « Найрозумніший» серед учнів 3-Г і 3-В класів.

Конкурс на кращого читця віршів про рідний край серед учнів 1-2 класів

Кожен учасник намагався донести до слухачів красу і силу художнього слова, авторський задум та свої переживання й почуття. Але, як і в кожному конкурсі, було визначено кращих із кращих. Переможцями стали Мельник Аліна(1 клас), Каштанова Вікторія(2 клас).

Написання диктанту

Всі учні початкової  школи разом із вчителями  збираються у дружньому колі, щоб приєднатися до всіх свідомих українців і виявити пошану до рідної мови, а також перевірити власні знання з орфографії та пунктуації.

Урочисте закриття Тижня української мови

14112013228.jpg14112013233.jpgimg_4684.jpgimg_4687.jpgimg_4710.jpgimg_4711.jpgimg_4712.jpgimg_4754.jpgimg_4755.jpgpb120284.jpgpb120313.jpgpb140320.jpg

Copyright © 2012 - 2024 Луцька гімназія №18 | сайт створено «Інтернет агентство Афіна»