Головна > Новини > Українсько-французька дружба

Українсько-французька дружба

 

Українсько-французька дружба

Четвертий рік поспіль учні нашої гімназії, які вивчають французьку мову як другу іноземну,  під керівництвом І.Г.Ураєвої підтримують контакт з французькими школярами з початкової школи містечка Лєгвен поруч з м.Тулуза, що на південному заході Франції.

Учні обмінюються листами, фотографіями, привітаннями з нагоди свят, сувенірами, солодощами, дізнаються про навчання, дозвілля, шкільні традиції, регіональні події тощо.

Для наших партнерів листування з українськими школярами – це освітній проект, у якому бере участь цей навчальний заклад. Вони мають ще одну школу-партнера з країни Буркіна-Фасо. Незважаючи на те, що Буркіна-Фасо знаходиться на африканському континенті, а Україна – у Європі, ніби не так далеко від Франції, про нашу країну, побут і життя французькі діти знають дуже мало. А тому їх цікавить буквально усе – які навчальні предмети вивчають гімназисти, які страви пропонують у шкільній їдальні, чим займаються діти під час перерви, яка структура навчального року, коли розпочинаються шкільні канікули, які стосунки між учнями і вчителями, де проходять навчання за інтересами, які гуртки можуть відвідувати українські діти і підлітки.

Приємно, що наші учні вміють відповісти на усі запитання французькою мовою, адже українську мову французькі школярі не вивчають, проте цікавляться і намагаються написати бодай кілька українських слів у кожному листі.

Для наших учнів такий досвід спілкування без кордонів – дуже цікавий, пізнавальний та розвиваючий. Бажання проявити себе, знайти друга, застосувати у житті знання, що були набуті на уроці французької мови, є тим двигуном, який просуває вперед непростий процес опанування іноземною мовою. Адже лише у спілкуванні з носієм мови можна адекватно оцінити свій рівень володіння іноземною мовою.

З другого семестру 2015/2016 навчального року наші молодші групи та учні приєдналися до даного проекту, бо їм також кортить спробувати поспілкуватися по Скайпу з французькими однолітками. Запрошуємо усіх бажаючих висловлювати свої ідеї що до подальшої співпраці з нашими французькими партнерами!

У квітні  цей навчальний заклад представлятиме свій «Проект спілкування-листування зі школами-партнерами з інших країн» у мерії свого міста. А це означає, що про нашу гімназію та про наших учнів дізнаються за 1500 км від Луцька! Хіба це – не кращий прояв дитячої дипломатії?

                                                                                       І.Г.Ураєва, вчитель французької мови

 

img_20151224_105119.jpg

Copyright © 2012 - 2024 Луцька гімназія №18 | сайт створено «Інтернет агентство Афіна»