Головна > Новини > Зустріч птахів

Зустріч птахів

 1 квітня на території Луцької гімназії № 18 на деревах школярі та вчителі повісили кількадесят шпаківень. 



Акція «Зустріч птахів» розпочалася в актовому залі гімназії. Школярі співали, танцювали, проводили вікторини на знання птаства та розповідали цікаві факти про пернатих друзів. До дітей звернувся радник Луцького міського голови Борис Сорока. Він розповів, що 1 квітня – це Міжнародний день птахів. Таку дату вибрали не випадково, адже перелітним птахам потрібна допомога людей.



«Сьогодні ми повинні зберегти пташиний світ. Землетруси, цунамі, снігопади, зливи, буревії, салюти, військові дії завдають шкоду не тільки людям, але й птахам, насамперед перелітним», - зауважив Сорока і додав, що лучани повинні зробити все, щоби допомогти птахам гніздитися та розмножуватися на території обласного центру.



Радник міського голови зауважив, що до допомоги пернатим долучається чимало закладів міста. Працівники підприємств та комунальних установ виготовляють годівнички та шпаківні і вивішують їх на деревах. Опісля офіційної частини учні, педагоги та гості вийшли на шкільне подвір’я. Там вони за допомогою працівників управління ДСНС повісили штучні гнізда – шпаківні – для перелітних птахів. Варто зауважити, що дехто зі школярів мав власні шпаківні, виготовлені вдома.

dsc_0003.jpgdsc_0007.jpgdsc_0010.jpgpta1.jpgpta12.jpg

Copyright © 2012 - 2024 Луцька гімназія №18 | сайт створено «Інтернет агентство Афіна»