Головна > Новини > День цивільного захисту

День цивільного захисту

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 16 квітня у гімназії відбувся  День цивільного захисту.  Учні та педагогічний колектив удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти, щоб захистити своє здоров'я та життя.

       На уроках цивільного захисту у цікавій та змістовній формі класні керівники та класоводи  розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, план дій під час радіаційної небезпеки, про правила поведінки на водоймах; провели вікторини «Основи поведінки учнів у надзвичайних ситуаціях». 

          Протягом дня учні мали змогу переглянути навчальні мультфільми та фільми; виставки плакатів, стіннівок, малюнків; практично ознайомитися із засобами захисту органів дихання та шкіри. 

    Учні побували на занятті з тактичної та цивільної медицини. Школярі дізнались про кровоспинні засоби та їх використання, способи надання допомоги про пошкоджені дихальних шляхів та раптовій зупинці серця. 

Учні старших класів провели комбіновану естафету з елементами виконання нормативів, контрольних завдань за програмою „Цивільний захист” . 

        Методичну допомогу у проведенні Дня цивільного захисту надали працівники обласного навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життедіяльності  Лілія Богданович та Світлана Сарай.  

   Учні  працювали у класах,  складаючи алгоритми дій при виникненні тих чи інших змодельованих надзвичайних ситуацій щодо дотримання правил пожежної безпеки, дорожнього руху, правил поведінки у натовпі, дій при виявленні невідомого, вибухонебезпечного, предмета, наданні першої домедичної допомоги тощо. 

 День цивільного захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» проведено цікаво та повчально.  Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.

        

 

Copyright © 2012 - 2024 Луцька гімназія №18 | сайт створено «Інтернет агентство Афіна»