Головна > Новини > «Мово наша мово, мово калинова…»

«Мово наша мово, мово калинова…»

Уже стало доброю традицією у листопаді проводити заходи, присвячені Дню української писемності та мови і вшануванню пам’яті Нестора Літописця. Це свято, яке щороку відзначають в Україні 9 листопада. Із покоління в покоління, в часи розладу та піднесення, наші предки передавали нам скарб – рідну мову. Саме сьогодні, в нелегкий час для нашої держави, а особливо для її мови,  проведені заходи для учнів початкових класів є важливими і особливо актуальними. 

Вчителями початкових класів було проведено інформаційні хвилинки, диктанти,   бесіди, години спілкування. Розучувалися дитячі пісні, забавлянки, скоромовки,  вивчался народні ігри.

Для наших першокласників було проведено ряд заходів, а саме бесіда   "Солов'їна, барвінкова, колосиста"(розгадування ребусів про українську мову), вікторина "У світі казки чарівної", інсценізація українських  народних казок". Учні 2-А класу вправлялися у творчому списуванні до дня рідної мови. Учні 2-Б класу виготовляли кошик "Мова - ДНК нації", провели конкурс «Містер та Міс каліграфії», створили хмаринку слів "Моя мова". Захоплюючою  була участь учнів 2-В класу в  уроці-медіаподорожі “Українські діалекти”. Поглиблювали свої знання учні 2-Г класу, готуючись та представляючи   проєкт" Цікаві факти про рідну мову".  Учні 3-А класу взяли активну в інтелектуальній грай “Кращий знавець української мови”. Учні 3-Б класу вправлялися у каліграфічному списуванні тексту про мову, а учні 3-В класу перевірили та збагатили свої знання під час бліц-турніру «Ми знаємо рідну мову». Була пізнавальною вікторина « Квітни мово, солов’їна!» для учнів 3-Г класу.  Цікавою була для учнів 4-А класу година єднання “Українська мова – серце наше”, для учнів 4-Б класу – вікторина  ,, Подорож океаном рідної мови''. Учні 4-В та 4-Г класів також взяли активну участь у вікторинах ,,Ми знаємо українську мову'' та ,, Мова – наша зброя''. Захоплюючим був літературно-мовний КВК для учнів 4-Д класу. Пізнавальною та навчальною була логопедична квест гра "З осінню грай, мову розвивай" для наших найменшеньких школярів. Вихованці груп продовженого взяли активну участь у вікторині «Перлинки рідної мови» та грі-подорожі «У країні рідної мови».

Учні 3-4 класів взяли активну участь у Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика та показали гарний результат. Бажаємо їм нових злетів, натхнення, жаги до наступних перемог!

ФОТОАЛЬБОМ

Copyright © 2012 - 2024 Луцька гімназія №18 | сайт створено «Інтернет агентство Афіна»